Glasovanje je zaprto. Izglasovani projekti so trenutno v pregledu.

Vris kolesarske poti od Pristaniške do konca Vojkovega

qwerty Anonimno oddan predlog  –  11. 07. 2022  –  Območje 1

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Predlog naslavlja znan problem, da kolesarji po enosmerni cesti ne vejo, da se vozi po cesti. V obratni smeri pa grejo po pločnikih in ker ni vrisano kje, so nevarno po vsej širini pločnikov.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Kakor je vrisano ob Pristaniški ulici od krožišča do Hotela Triglav, naj se take oznake vrišejo še do konca Pristaniške ulice in po celotnem Vojkovem nabrežju. Tako bi vsaj malo uredili promet za kolesarje, skiroje in skuterje do 25km/h. Ki so na tem delu Kopra zelo razpuščeni.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Projekt se izvede tako, da se uporabi belo barvo in se označi kolesarsko pot v smeri prometa z talnimi oznakami. V obratni smeri aktualnega prometa, pa se označi še pas kjer bodo vozila enosledna vozila.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Projekt naj bi se izvajal od krožišča na Pristaniški cesti- pred staro Sočo ali OVS, vse do konca Vojkovega nabrežja, pri Sv.Ani- kjer se priključi kolesarsko na obstoječo že vrisano.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Projekt bi lahko takoj izvedli. Realno se pa bo čakalo kako hujšo nesrečo in po tem je še čas za sprenevedanje. Na kar sledi izvedba.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Pričakujmo, da se bo vsaj malo izboljšala prometna varnost pešcev, avtomobilistov, kolesarjev, voznikov skirojev.. Recimo, da bo bolj urejeno kje pričakovati določene udeležence v prometu.


-->