Ta projekt ni bil izglasovan.

Pametna točka v Truškah za rekreativne obiskovalce

Stela Anonimno oddan predlog  –  11. 07. 2022  –  Območje 5
Električna polnilnica.jpeg
Električna polnilnica.jpeg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Število kolesarjev na podeželju Slovenske Istre strmo narašča. V zadnjih letih je s pomočjo Mestne občine Koper, ki je uredila številne pohodniške in kolesarske klopi število rekreativnih obiskovalcev se povzpelo. Posledično obiskovalci iščejo kotiček za počitek in polnjenje baterij.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Zato predlagamo ureditev manjše infrastrukture, ki ne bo moteča za okoliški promet in prebivalce, in sicer postavitev stojala za kolesa in solarne klopce, ki deluje na solarne celice katere polni akumulator. Klopca ima tudi usb priključke ter sistem za brezžično polnjenje, ki omogočajo polnjenje mobilnih aparatov. Poleg želimo zagotoviti tudi električno polnilnico, ki je namenjena polnjenju električnih koles in pospeševanju razvoja e-turizma. Opremljena je z uporabnim orodjem za nujno vzdrževanje ter univerzalno tlačilko. Glede na to, da je v neposredni bližini transformatorska postaja (nekaj metrov stran) se električni vod poveže neposredno od tam. Poleg bi postavili tudi informacijsko tablo z relevantnimi informacijami.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

- Strojna zemeljska dela, planiranje površine izkop temeljev in ureditev po končani vgradnji klopi in električne polnilnice. - Betoniranje konstrukcij temeljnih nosilcev - Nakup pametne klopce, stojala in električne polnilnice - Izdelava in postavitev informacijske table (1,5 m x 1 m)

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Točko bomo uredili na parceli 1599/14 k.o. Truške, ki je v lasti Mestne občine Koper in se nahaja neposredno na križišču štirih cest, ki velja za stičišče različnih vasi na podeželju (pri kapelici v Truškah). Ne glede s katerega konca se bo obiskovalec pripeljal bo videl klopco in električno polnilnico ter jo lahko uporabil za krajši ali daljši počitek.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Projekt se bo izvedel do maja 2023.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Uredili bomo lično točko na osrednjem križišču, ki povezuje številne vasi. Mimoidoči in domačini bodo imeli priložnost se odpočiti v senci in si napolniti baterije, v več smislih.


Dokumenti (1)


Vrednost projekta: 19293 €