Prehod za pešce med bazenom in parkom

Marko Krmac Anonimno oddan predlog  –  27. 06. 2022  –  Območje 1
slika: Google Street View, julij 2019
slika: Google Street View, julij 2019

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Med novonastalim mestnim parkom Bonifika in novim bazenom ter parkiriščem pred njim je trenutno urejen prehod za pešce zgolj na krožnem križišču pri tržnici. Razdalja do prehoda za pešce je bistveno predolga za večino ljudi, ki želijo prečkati cesto med parkom in bazenom, zaradi česar se mnogi odločijo, da proti pravilom prečkajo štiripasovnico, kjer je bila še do nedavnega omejitev hitrosti 70 km/h (zdaj 50 km/h). Tako početje je izredno nevarno tako za pešce kot voznike osebnih vozil.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo, da se uredi dobro svetlobno označen prehod za pešce in kolesarje na ležečem policaju na sredini Piranske ceste, hkrati pa da se uredi še asfaltirana pot za lažji dostop do parkirišča pred bazenom (lahko tudi stopnice + klančina).

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Projekt bi se izvedel postopoma z delnimi zaporami Piranske ceste in kolesarske steze ter parkirišča pred bazenom.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Projekt bi se po presoji izvedencev prometne varnosti in urbanistov izvedel približno na sredini Piranske ceste, kot je označeno na sliki ter na lokaciji na zemljevidu.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Projekt naj se izvaja zunaj poletne turistične sezone, da ne bo preveč motilo toka prometa in povečevalo stisko s parkirišči, torej od zime 2023 do pozne pomladi 2023.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Po izvedenem projektu bi se zgodilo naslednje: - pešci in kolesarji bi lahko hitreje in varneje prečkali cesto - park Bonifika bi bil bolje povezan s parkirišči in ostalo športno infrastrukturo - hitrost prometa bi se nekoliko umirila - račje in labodje družine bi zaradi nižje povprečne hitrosti avtomobilov lažje prečkale cesto (malo za šalo, malo zares)


Dokumenti (1)


-->