Košarkarsko igrišče na Markovcu za vse

Toni_Bracanov Toni_Bracanov  –  08. 07. 2022  –  Območje 1
Uporaba igrišča na Markovcu.jpg
Uporaba igrišča na Markovcu.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Po predlogu Siniše Drobnjaka, v prejšnjem participativnem proračunu, se je košarkarsko igrišče le delno obnovilo. Igrišče pogosto uporabljajo rekreativci, mladi košarkarji za individualni trening in otroci z družinami. Žal je zmanjkalo sredstev za zamenjavo ograje. Ograja je stara, poškodovana in rjava, kar predstavlja nevarnost. Velikokrat se zgodi, da ko, se podiš za žogo se zaletiš v ograjo. Ograja tudi ni ob same robniku. Poleg tega bi se lahko namestili tudi reflektorji, kar bi omogočilo rekreacijo in uporabo dlje časa v vročih poletnih mesecih. Reflektorje bi bilo treba smiselno postaviti, ne kot na prenovljenem igrišču pri OŠ Prade, kjer je reflektor postavljen za košem in predstavlja težavo metati na koš, ker te reflektor oslepi. Reflektorji bi bili "pametni" in se vklopili, ko se dejansko uporablja igrišče v večernih urah in tej bi bili nastavljeni do 22.ure, razen ob kakšni prireditvi, ki bi trajala malo dlje.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam, da se zamenja ograja, namesti klopi in postavitev reflektorjev. Igrišče bo tako precej bolj varno in primerno za vse aktivnosti na njem. V kolikor ne bo dovolj sredstev za vse, je zamenjava ograje prioriteta.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Zamenjati ograjo s primernejšo ograjo. Namestiti klopi ob igrišču. Namestitev reflektorjev. Če je možno, bi bilo dobro predstaviti samim uporabnikom načrt prenove. Do kje se bo dala ograja? Kakšen tip ograje se bo namestil? Kje bodo postavljeni reflektorji? Uporabniki lahko prispevajo uporabne komentarje, da bo igrišče čim bolj primerno in funkcionalno, saj ga redno uporabljajo.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na Markovcu, Krožna cesta, pod garažami.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Do spomladi 2023

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Izboljšala bi se varnost igrišča in kakovost bivanja, ter možnost za rekreacijo in organizacijo športnih prireditev. V kolikor se bo vključilo tudi uporabnike, se bo gradil skupnostni pristop, vključenost občanov in povečal se bo čut za skupno lastino in za njeno skrb.


Dokumenti (1)


-->