Glasovanje je zaprto. Izglasovani projekti so trenutno v pregledu.

Fitnes v naravi Movraž

Tamara Krušvar Anonimno oddan predlog  –  10. 07. 2022  –  Območje 5

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

V okolici vasi Movraž je kar nekaj možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v naravi in na prostem. Možna je različna rekreacija, kolesarjenje, pohodništvo. Da bi pa ponudbo še dodatno popestrili in privabili k rekreaciji tudi ostale, bi si želeli v neposredni bližini vasi Movraž postaviti fitnes v naravi. Fitnes naprave, ki se jih postavlja v naravna okolja so že kar nekaj let zelo popularna na različnih lokacijah. In takšno lokacijo, ki si želeli postaviti tudi mi, saj fitnesa v naravi še nimamo niti v bližnji okolici.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Na izbrani lokaciji ob glavni poti Movraž-Dvori, kjer je dnevno veliko sprehajalcev in ostalih rekreativcev, bi namestili fitnes naprave postavljene v naravi. Tako bi bila uporaba naprav omogočena širši množici obiskovalcev in ostalih, ki bi se želeli preizkusiti v svoji fizični pripravljenosti.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Najprej bi bilo potrebno urediti in utrditi podlago, kjer bo postavljen fitnes v naravi. Nato bi se pripeljano ustrezen material za podlago. Sledi dobava in montaža različnih naprav, ki sodijo v tak fitnes.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Fitnes bi postavili ob glavni poti Movraž-Dvori, na parceli s št. 613/2 k.o. Movraž

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

V letu 2023 bi postopoma pripravili teren, utrdili material za podlago. V letu 2024 bi dobavili naprave in jih montirali na končno lokacijo.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Fitnes v naravi je v prvi vrsti posebna atrakcija tako za majhne kot velike. Fitnes bi privabil nove obiskovalce in tudi kakšne take, ki se v fitnes v zaprtih prostorih ne bi nikoli odpravili. Ker mimo predvidene lokacije fitnesa vodi dokaj obiskana tako sprehajalna kot tudi prometna cesta, bi se v fitnesu lahko ustavili radovedni mimoidoči, enodnevni ali redni obiskovalci vasi Movraž in okolice, kot tudi prebivalci okoliških vasi. Fintes bi spodbudil aktivno preživljanje prostega časa na prostem, razgibavanje in rekreacijo, ki jo vsi prej ali slej potrebujemo. Bil bi tudi točka za druženje.

Dokumenti (2)-->